Kuzey Yıldızı

Dkp Hava Kanalı

Dkp Hava Kanalı

Dkp Hava Kanalı-1

DKP Siyah Sac Hava Kanalı Nedir?

1,2 mm – 1,5 mm veya 2 mm ölçülerinde imal edilmektedir. Talebe göre galvaniz sacdan da yapılır. Kendinden flanşlı olarak ve tüm ek yerleri kaynaklı olarak yapıldığından dolayı hava kaçak riski çok azdır. Prizmatik DKP Siyah Hava Kanalı ve Dairesel DKP Siyah Hava Kanalı olmak üzere iki gruba ayırmak mümkündür. Bunları kısaca tanımlayacak olursak;

Prizmatik hava kanalında DW 144 Standartlarında 1mm ile 6mm arasında kaynaklı olarak üretilmektedir. Çeşitli imalatları vardır. Örneğin, kendinden flanşlı, köşebant flanşlı, gönyeli ve muflu olarak sıralayabiliriz. Dairesel hava kanalında ise DW 144 standartlarında 1 mm- 6 mm arası kalınlıkta üretilmektedir.

Nerelerde Kullanılır?

Geniş bir kullanım alanları bulunmaktadır.

– Yangın esnasında duman tahliyesi

– Mutfak ve Endüstriyel Mutfaklarda

– Hastanelerde

– Fabrikalarda duman tahliyesinde ve barajlarda

– Sızdırmazlığın sıfıra inmesinin istendiği, her yerde kullanıma sunulmaktadır.

Siyah Sac ve DKP’den Kaynaklı Hava Kanalları

DKP’de kaynaklı ve siyah sac, hava kanallarında sızdırmaz özelliğinin kullanılmak istendiği, duman ve yangının tahliyesinde, barajlarda, fabrikalarda, hastanelerde ve endüstriyel mutfak gibi bir çok alanda kullanılmaktadır. Bu hava kanalları türleri değişmektedir. Bunlar; Siyah Sac-DKP(Prizmatik-Dairesel), Paslanmaz sacdan kaynaklı hava kanalı, alüminyum sacdan üretilen flanşlı hava kanalıdır. Siyah sac ve DKP’den kaynaklı hava kanalları, galvaniz, alüminyum ve paslanmaz malzemelerden oluşur. Hastanelerden barajlara sızdırmazlığın istendiği yerlerde kullanılır. DKP sac ve 1mm-5mm arası siyah sac malzemeden yapılmıştır. Köşebent kaynaklı ve kendinden flanşlıdır. Diğer hava kanalı gibi sızdırmanın olmadığı ortamlar için tercih edilmektedir. 0.8mm-3mm arası üretilir. Paslanmaz malzemeden oluşur. Flanşı kendinden köşebent kaynaklıdır. Alüminyum Sacdan Üretilen Flanşlı Hava Kanalı Alüminyum malzemeden 0.5mm-2mm arasına kadar üretilir. Çakma flanşa sahiptir. Kanalların uçlarına büküm yapılır. Yapılan bükümler ile kanala dayanıklılık kazandırılır. Montaj kolaylığı da klemens takıldığı için ortaya çıkar. Kanal köşeleri delikli köşe elemanlarıyla kaynaklanır ve birbirine yardımcı somun ile cıvata ile bağlanır. L şeklini alacak durumda, kanalın bir ucu 15mm diğer ucu 20mm genişliğinde bükülerek istenilen şekil oluşturulur. Montajlama sürecinde kısa ve uzun büküm yerleri üst üste getirilip kaynatılır. Kanalın uçlarına köşebent çerçeve dediğimiz kısım kaynatılır. Köşebentlere delikler açılır. Bu delikler sayesinde civata ile kanallar birbirine bağlanır. Kanal uçlarından biri yarım kanal oluşacak şekilde dışar doğru açılır. Diğer taraftaki kanal ucu açılacak olan mufun içine kaynatılır ve birleştirilir. Flanşlı kanallarda seramik malzemeli ısıya dayanıklı conta kullanılır. Sebebi ise sızdırmama kalitesini artırmaktır.

Siyah Dkp Sac Özellikleri

Dkp Hava Kanalı-2

Siyah Dkp Sac, metallerin veya sadece demir metalinin kalın silindirler arasından geçirilerek levha haline getirilmesine DKP Sac adı verilmektedir. Bu levhaların siyah renkte olanı da Siyah DKP Sac olarak tanımlanmaktadır. DKP oluşumundaki aşamaların tamamına verilen ad haddelemedir. Haddeleme işleminin ilk aşaması olan sıcak haddelemenin ardından, sac yüzeyinin düzgün bir şekilde elde edilebilmesi için haddelemenin son aşaması olan soğuk haddeleme yapılır. Bu işlemlerin ardından elde edilen saclar değişik kalınlıklarda olabilmektedir. Belirli standart ve ölçüler dahilinde kesilmek veya ayarlanmak istenen saclar iki adet merdane yöntemi ile istenen ölçülerde kesilebilmektedir. Bir başka deyişle Siyah Dkp saclar sıvı haldeki çeliğin katılaştırılması sonucu elde edilmektedirler. Bu katılaştırma sürecine slab adı verilmektedir. Slab işleminden sonra oluşan ürün yassı demir-çelik ürünüdür. Sıcak haddelemeden sonra ürün rulo haline getirilerek veya düz plakalar şeklinde satışa sunulmaktadır. Kullanılan maddenin özelliğini taşıyan siyah Dkp saclarda genel olarak saf demir ve metaller kullanılmaktadır. Demir-Çelik ürünleri en çok tercih edilen ürünlerdendir. Üretim şekillerinin en yaygın hali ile bu biçimde üretilen siyah Dkp saclar, genellikle 1.5-2.0 mm arasında kalınlığa sahiptir ancak dkp sac ürünleri 0.30 ile 2 mm arasında üretilmektedir. Kalınlık oranları ayarlanabilmektedir. Dkp sacların renklerine göre ayrılmasındaki tek temel sebep renk farklılığıdır. Diper Dkp saclar arasında herhangi bir özellik farkı bulunmamaktadır. Dkp saclar arasında siyah renkte olan saclar Siyah Dkp Saclar olarak adlandırılmaktadır. Kullanım alanlarına göre siyah veya diğer dkp sac renkleri seçilebilmektedir. Saclar arasındaki önemli temel farklılıklar haddeleme sırasında gerçekleşmektedir. Haddeleme aşamasında sıcak ve soğuk haddeleme olarak hangi seçenek seçilirse seçilsin, ortaya çıkan sac ürünleri aynı özelliği taşımaktadır. Kimyasal özelliklerin farklılık gösterdiği noktalar, sıcak haddeleme sonrasında gerçekleşen slabların uzayan boyları sebebiyle ürün incelmektedir. İncelen ürün genel olarak rulo halinde satışa sunulur ve sac olarak adlandırılırlar.

Siyah Dkp Sac Özellikleri
Dkp saclar genel itibariyle oldukça yaygın kullanılan sac ürünleridir. Bu sacların kullanım alanlarının ve kullanım miktarlarının fazla ve yaygın olmasının temel sebepleri arasında, Dkp sacların kendi içerisinde sahip olduğu özellikler yer almaktadır.

Bu özellikler: Lazer kesimin oldukça hız kazandırdığı günümüzde, Dkp saclar ve siyah Dkp sac modelleri lazer kesim için oldukça uygun malzemelerdir. Bu sayede üretim esnasında lazer kesimin sahip olduğu hız sayesinde zaman kazanımı ve seri üretim karı olumlu sonuçlar içerisindedir. Zaman kavramından sonra üretim içerisinde oldukça önemli olan bir başka husus da maliyetlerdir. Siyah Dkp sacların üretiminde başta kalıp maliyeti olmak üzere diğer detay maliyetler minimum seviyeye inmektedir. Siyah Dkp sac üretiminde yüzey pürüzsüz olmaktadır. Çapak adı da verilen bu pürüzlerden herhangi bir kalıntı veya ürünün özelliğini yok edecek herhangi bir olumsuzluk yer almamaktadır. Siyah Dkp sacların yüzeyi pürüzsüz ve çapaksızdır. Sac üretiminde en önemli noktalardan birisi ürünün kaynak ile olan ilişkisidir. Dkp sac ürünlerinin hepsi çok iyi ve hızlı derecede kaynak tutarlar. Dkp sac ürünlerinin kullanım yelpazesi oldukça geniş olduğundan, tercih edilme oranı da bir o kadar yüksektir. DKP saclar çok amaçlı bir demir çelik ürünüdür.

Dkp Hava Kanalı-3

Kullanım Alanları
Dkp sac ürünleri genel olarak oluşum aşamalarının kolaylığı ve sahip oldukları özellikler sebebiyle beyaz eşya sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. Mutfak araç ve gereçleri içerisinde de oldukça yaygın olarak kullanılmasının sebebi, Dkp siyah sacların emaye kaplamaya uygun olmasıdır. Genel kullanım alanlarının dışında Siyah Dkp sac ürünleri asansörde, kimya sektöründe, gemi inşaasında ve gıdada sıklıkla yararlanılan bir üründür. Tahmin edileceği üzere günlük yaşamda da saclara en sık rastladığımız ürünler olan otomotiv sektöründe de oldukça fazla kullanılmaktadır.

Siyah Dkp saclar pek çok alan ve sektörde hammadde olarak da kullanılmaktadır.

Siyah Dkp Sac Çeşitleri
Siyah Dkp sac ürünleri pek çok alanda farklı şekillerde kulanıldıkları için, ürün çeşitlendirmeleri de bir o kadar fazladır. Siyah Dkp Sac şekilleri aşağıdaki gibidir:

DKP Sac Rulo
Dkp Sac Plaka
Dkp
Dkp Şerit Dilme
Dkp Plaka Kesme
Cr Sac
Cr Dilme Sac
Dkp Lama

Siyah Dkp Sac ile Paslanmaz Sac Arasındaki Farklar
Siyah Dkp sac ile Paslanmaz sac arasındaki farklar, öncelikli olarak üretim esnasında kullanılan ürünlerdir. Paslanmaz saclar da Siyah Dkp saclar gibi kullanım alanı olarak oldukça geniş bir çerçeveye sahiptir. Tercih edilmesinin sebebi başta biçimlendirilebilirlik olmak üzere kullanım süresinin daha fazla olmasından kaynaklanmaktadır çünkü paslanmaz çelikler korozyon direnci açısından güçlüdür. Siyah Dkp sac ürünlerine göre daha az lekelenir, paslanmaz ve daha estetik bir yapıya sahiptir. Farklı dayanıklılık özellikleri mevcuttur. Genel olarak 6mm ve 6mm’den daha ince kalınlıklarda üretilmektedir. Yani siyah Dkp saclara göre mm kalınlıkları fazladır. Bu nedenle gerilme mukavemeti sağlayarak daha ağır uygulamalarda rahatlıkla kullanılabilme özelliği sunar. Paslanmaz Sacların kullanım alanları Gıda, İnşaat ve genel işleme sektörleridir.

İşlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek veya randevu almak için hemen bize ulaşın.